Måltidet er en oplevelse for barnet, og en pause fra dagens andre aktiviteter. Gode måltider fremmer sunde spisevaner og god trivsel. Børn ser når andre børn og voksne spise og gør som dem. Se endvidere fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor de kommer med gode ideer til madpakker.

 1. Morgenmad. Cornflakes med bananer, jordbær og mælk

  Morgenmad : (Børnene tilbydes i øjeblikket ikke morgenmad pga. Corona forholdsregler.)

  Børnene tilbydes morgenmad i børnehaven og skal derfor ikke selv medbringe morgenmadsprodukter hjemmefra. Morgenmaden i børnehaven består af havregryn og havregrød. Dertil serveres mælk og vand.

 2. Formiddagsmad. Skinke, tomat og basilikum blad

  Formiddagsmad : (Pga. Corona medbringer hvert barn sig eget frugt.)

  Til formiddagsmad har børnene mulighed for, at spise en mad fra deres madpakke.

 3. Frokost. Sandwich med salat, tomat, løg og skinke

  Frokost : kl. 11.15

  Børnene medbringer selv deres medbragte madpakke. De får vand til maden. Da det daglige sukkerforbrug for mange børn er væsentligt højere end de anbefalede 30 gram om dagen, anbefaler vi at børnene har brød, frugt, grønt og oste hapser med i madkassen.

 4. Blandet frugt med jordbær, blåbær, vindruer og meget mere

  Frugt : kl. 14.30

  Til frugt får børnene typisk et halvt stykke frugt og et rugbrød med hjemmelavet syltetøj. Andre dage kan vi finde på at lave mad på bålet eller finde andre kreative måder at lave mad på. Er børnene mere sultne kan de tage et stykke mad fra deres madpakke.

Fødselsdag i Sct. Georg Gården Frederikssund

Fødselsdag

For at der ikke skal være forskel på ”traktementet”, når Jeres barn holder fødselsdag i børnehaven, bager vi en kage sammen med fødselsdagsbarnet, i løbet af formiddagen. Vi frabeder os derfor at barnet har noget med hjemmefra, til at dele ud i børnehaven.

Ved besøg hjemme bestemmer man selv traktementet, men vi opfordrer til at mindske sukkerforbruget. Slikposer må dog ikke uddeles.

Til inspiration se eventuelt:

Giv madpakken en hånd


Andre arrangementer

Ved festlige lejligheder, såsom når de store børn går ud af børnehaven, sørger børnehaven for arrangementet. De store børn går alle ud den samme dag og derfor laver vi et fælles frokostbord. Denne dag er de store børn kokke. Desuden vil vi gerne sige farvel til forældrene, og de er denne dag indbudt til kaffe på kanden.

Ved øvrige afslutninger står børnehaven også for arrangementet. Vi frabeder os derfor også, ved denne lejlighed, at børnene deler noget ud hjemmefra.

Vi ønsker at respektere andres madkultur, i det omfang det kan lade sig gøre. Samtidig finder vi det vigtigt at servere den danske madkultur.

 

Glad pige står og holder farverige balloner